Dialogbænke af danske kunstnere afsløret i Tivoli i forbindelse med WorldPride og EuroGames
Der blev skruet op for farverne, da Michael Kviums og Maria Rubinkes dialogbænke blev afsløret i Tivoli. Bænkene er skabt i samarbejde med Flügger i forbindelse med partnerskaben med Copenhagen 2021. Bænkene blev præsenteret af CEO i Flügger, Sune Schnack.
WorldPride og EuroGames kommer til København til august, og i overensstemmelse med de gældende restriktioner vil hundredevis af små interessante events finde sted på tværs af byen. Et af initiativerne er to såkaldte dialogbænke skabt af de anerkendte danske kunstnere, Michael Kvium og Maria Rubinke. Bænkene skruer op for farverne og sætter fokus på dialog og diversitet, og med afsløringen af dem tages der hul på optakten til årets fejring af WorldPride og EuroGames i København og Malmø. Dialogbænkene blev afsløret i Tivoli, hvor de efterfølgende kan opleves hele sommeren.
Michael Kvium har skabt en markant gul bænk ved navn 'Blind Date Bench' med tre karakteristiske sorte æggeformede objekter, som går igen fra nogle af kunstnerens tidligere værker. De sorte jernæg kan ses som blindepletterne fra gamle armbind brugt af blinde. Michael Kvium har brugt dette tegn til at påpege vores konstante mentale blindhed over for virkeligheden. På samme tid er de sorte æg komplementære til de livgivende hvide æg. For Michael Kvium handler dialog om at turde at lære andre mennesker at kende, at åbne sig overfor hinanden, kigge ind bag facaderne og se mennesker folde sig ud.
"Jeg har aldrig oplevet at møde et menneske, der blev mindre og mindre interessant," fortæller Michael Kvium og tilføjer: "Virkeligheden ville fandeme også være kedelig, hvis vi bare var så endimensionelle, at vi ligesom repræsenterede bare den rolle, man havde tildelt sig selv. Den diversitet, som så opstår, er jo i virkeligheden noget af det, der gør, at livet er fantastisk."
Hør flere af Michael Kviums tanker om dialog og diversitet her.
På Maria Rubinkes dialogbænk, som hedder 'No Walk in the Park', sidder en frø af gigantiske dimensioner, støbt i bronze. Afventende, på en almindelig parkbænk, forankret i det københavnske - måske er det prinsen fra Brødrene Grimms eventyr, som er forvandlet til en frø igen? Det er ikke så let at være en smuk prins fanget i en frøs krop. Og i eventyret udfolder der sig blandt andet en kamp imod forudindtagetheden. Det er ikke en behagelig kamp - det er "no walk in the park". På trods af alskens løfter foregår fremtiden ikke nødvendigvis på sikker grund. Der er brug for håb og viljestyrke. "Selvom Copenhagen 2021 er en fejring, er kampen for LGBTI+ rettigheder bestemt ikke ren fest og ballade. Ligesom frøen symboliserer integritet og troen på det gode, er WorldPride en manifestation af - og en fortsat påmindelse om - løfter om respekt og rettigheder til alle mennesker, uanset seksualitet," siger Maria Rubinke.
Michael Kvium og Maria Rubinkes bænke, som er skabt i samarbejde med Flügger, vil efter Copenhagen 2021 blive solgt på auktion, og overskuddet går til Copenhagen 2021.