Fakta om Flügger

Flügger er en international koncern med afsæt i Norden. Omsætningen er på cirka 2.160 mio. DKK. Virksomheden er børsnoteret og har mere end 1700 medarbejdere.

Med rødder tilbage til 1783 var Flügger oprindelig familieejet. Hovedaktionær er danske Ulf Schnack, som overtog fra sin far i 1970. Administrerende direktør siden 1. april 2021 er Sune Schnack.

Flügger designer og markedsfører et bredt og koordineret sortiment indenfor dekorativ maling, træbeskyttelse, spartelmasse, tapet og maleværktøj i god malermesterkvalitet. Vi forhandler vores produkter via detailkæden Flügger farver med i alt 372 butikker fordelt på Norden, Østeuropa og Kina. Flügger ejer cirka 2/3 af disse.

De fleste kender vores kædekoncept Flügger farver. Flügger er meget mere. Vi er prisvindere indenfor design, og producerer trendskabende designtapeter.

Flügger er markedsleder i Danmark. Via salgsenheden Unicell Nordic leveres produkter til dagligvareforretninger og byggemarkeder. I Danmark ejes og drives grossistkæden PP professional paint A/S, og i 2019 blev Detale CPH ApS en del af Flügger-familien.

I november 2019 købte Flügger 60% af aktierne i Unicell Poland Sp. z. o. o., som er en malingproducent med hovedkontor i Wasilków, Polen. Størstedelen af Unicells produkter afsættes til forhandlere, byggemarkeder og øvrige detailhandlere. Unicell Poland beskæftiger cirka 200 medarbejdere og omsætter for cirka 145 mio. kr. årligt. Opkøbet ligger i tråd med Flüggers strategi om vækst gennem opkøb med fokus på emerging markets.

I efteråret 2020 købte Flügger aktiemajoriteten i Eskaro Group AB. Eskaro er en international malingkoncern med aktiviteter i Ukraine, Rusland, Hviderusland, Estland, Letland og Finland. Selskabet beskæftiger godt 1.100 medarbejdere og omsætter for cirka 420 mio. kr. årligt. Eskaro driver i alt seks fabrikker, som producerer mere end 30 mio. liter maling, lak og primer årligt.

Ligesom Unicell, afsætter Eskaro primært sine produkter via forhandlere og byggemarkeder.

Flügger har fem fabrikker i tre lande, som producerer både værktøj, maling og designtapet. Vores malingfabrik i Kolding fra 1970 er den ældste, vi har. Tapetfabrikken i Gdansk i Polen, som blev opført i 2009, er vores nyeste.

Danmark

I Kolding bliver hvert år produceret millioner af liter maling.

Fabrikken i Kolding fremstiller cirka 30 millioner liter vandbaseret maling, træbeskyttelse og tapetklæber om året.

Fabrikken, som er fra 1970, blev genopført i 1978 efter en altødelæggende brand. Samtidig med at fabrikken blev moderniseret, blev den også dekoreret af kunstneren Poul Gernes, som er kendt for sit systematiske arbejde med farver. Et af Gernes' mest omfattende kunstværker er malet direkte på en af fabrikkens vægge.

Sverige

Tre mindre svenske byer huser hver sin Flügger fabrik.

Bollebygd

På vores fabrik i Bollebygd nær Göteborg har vi årligt fremstillet 30 millioner liter vand- og terpentinbaseret maling, træbeskyttelse, rengøringsprodukter og spartel.

Flügger er i færd med at modernisere og sammenlægge koncernens produktionsanlæg. Som led i dette vil den svenske produktion af vandbaseret maling fra 2022 være fuldt flyttet til Kolding, og produktionen af maling i Bollebygd, Sverige, lukkes derfor gradvist. Moderniseringen og sammenlægningen af produktionen sker for at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel på mere miljørigtige produkter samt øgede regulatoriske krav.

I sommeren 2019 tog Flügger det første spadestik til et nyt spartelanlæg, der skal imødekomme den fortsat stigende efterspørgsel på spartel. Anlægget blev indviet i sommeren 2021, og producerer nu det der svarer til 27 millioner liter spartel årligt. 

Bankeryd

I Bankeryd i Midtsverige ligger vores fabrik, som fremstiller pensler, børster og ruller. De fleste fremstilles maskinelt. Enkelte af vores penseltyper monteres dog ved håndkraft, for at sikre den rette kvalitet.

Bodafors

På fabrikken i Bodafors i Midtsverige producerer vi plasthåndtag til pensler, ruller og spartler. Det er også her vi fremstiller andre plastkomponenter som låg og emballage.

Polen

Den nyeste Flügger fabrik ligger i Gdansk.

I Gdansk i Polen ligger Europas mest moderne tapetfabrik. Flügger opførte fabrikken med 40% støtte fra EU i 2009, og året efter blev fabrikken taget i brug.